icon

Burdur Arkeoloji Müzesi

  • (16 Yorum)

Müzeler

4.9

Rezervasyon Yap

Müsaitlik & Fiyat Sorgula

  • ARA

  • YOL TARİFİ

  • KAYDET

  • WEB SİTESİ

Burdur Müzesi binası, Müze’nin bahçesinde bulunan medreseden geri kalan Osmanlı Pirkulzade Kütüphanesi’nin mimarisinden esinlenerek yapılmıştır. 1956 yılında kurulan ve 2001 yılında yeniden düzenlenen Burdur Müzesi, Hacılar, Kuruçay, Höyücek Höyükleri, Boubon, Kibyra ve Sagalassos kazılarından çıkarılan, müsadere ve satın alma yoluyla kazandırılanlar ile birlikte 60.000’den fazla kültür varlığına sahip, Türkiye’nin en zengin müzelerindendir.

Burdur Müzesi

Burdur Müzesi 2008 yılında “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü almıştır. Neolitik çağdan günümüze kadar eşsiz örnekleri görmek mümkündür. Müze üç kısımdan oluşmaktadır. Üst katta Neolitik ile Erken Kalkolitik Çağlara ait buluntular ile eski tunç çağı buluntuları bulunmaktadır. İkinci kısım olan giriş katı üç bölüm olarak düzenlenmiştir. Birinci bölümde Sagalassos Antik Kenti’nde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan buluntular yer almaktadır. Roma’nın en iyi imparatorlarından olan İmparator Hadriani ve Marcus Auralius’a ait dev heykeller burada sergilenmektedir. İkinci bölümde Kibyra Antik Kenti kazılarında çıkarılan, av sahnesinin canlandırıldığı frizler yer almaktadır. Üçüncü bölümde ise Kremna Antik Kenti kazısında çıkarılan dokuz adet birinci sınıf mermer heykeller bulunmaktadır. Kaynak: Kültür Envanteri, Ankara 2007.

Tarihi Bulguroğlu Medresesinin kütüphane binası içinde yer alan Burdur Arkeoloji Müzesi, 1969 yılında ziyaretçilere kapılarını açmıştır. Bu değerli müzede Sagalassos, Kbyra, Kremina antik kentlerinden ve birçok höyükten çıkarılan eserler sergilenmektedir. Bahçede yer alan sergi alanı, giriş katı ve üst kat olmak üzere üç alanda tarih yüz buluyor bu Psidya şehrindeki müzede. Bahçeyi hızlıca geçtikten sonra giriş katı ile tarih yolculuğumuz başlıyor. Sagalassos Antik Kenti’nde gün yüzüne çıkarılan ‘Dans Eden Kızlar’ frizi hoş geldiniz dercesine müzenin orta yerinde karşılıyorlar ziyaretçileri.

Psidya başkenti olan Sagalassos kentinden çıkarılan Antik Dönem eserleri müzenin büyük bir alanını kaplıyor. O döneme ait büstler, heykeller ise Antik Dönem heykeltıraşçılığının önemini gösteriyor. Müze içinde yer alan bu döneme ait eserlerden birkaçına göz atalım.

Roma hamamı kazıları sırasında toprak altındaki esaretinden kurtarılan, imparatorlar Hadrianus ve Marcus Aurelius’a ait mermerden yapılmış baş ile vücuttan ayrı olarak duran bacak ve ayak heykelleri yer almaktadır.

Burdur Müzesi Nerede ?

Burdur Müzesi veya diğer adıyla Burdur Arkeoloji Müzesi Burdur ilinin merkezinde bulunmaktadır. Haftanın her günü 08:30 ila 19:30 arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzeye giriş ücreti 1 yetişkin için 20 TL 'dir. Müze Kart sahipleri ücretsiz ziyaret edebilir.

Hazır Gelmişken

Burdur Müzesi'ni gezmeye gelmişken Burdur civarında gezilecek bir çok tarihi mekanı ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde bulunan Burdur Müzeleri sayfasını ziyaret ederek Burdur 'da gezilecek daha çok tarihi yeri ve müzeyi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Özellikler

Burdur Arkeoloji MüzesiKredi Kartı
Burdur Arkeoloji MüzesiSigara İçilmez
Burdur Arkeoloji MüzesiPark Yeri
Burdur Arkeoloji MüzesiMüze
Burdur Arkeoloji MüzesiRezervasyon
Burdur Arkeoloji MüzesiOnline Gez
Burdur Arkeoloji MüzesiÜcretsiz
Burdur Arkeoloji MüzesiTarihi Yer
Burdur Arkeoloji MüzesiMüze Kart Geçerli
Burdur Arkeoloji MüzesiGezilecek Yerler

Fiyatlar

Sıkça Sorulan Sorular

Tüm Yorumlar

4.9
Puanlama :


  • avatar

    @suleymanalkan812

    Burdur pek çok antik kenti topraklarında barındıran bir ilimiz. Böyle olunca da o antik kentlerden çıkartılan nadir eserin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi de görülmeye değer oluyor. Sagalassos antik kentinde bulunan Çeşme'de yer alan anıt heykeller, dans eden kızlar kabartmaları, 1800 yıllık güneş saati ve diğerleri... Kesinlikle görülmesi gereken bir müze.

  • avatar

    @muglatravel

    Burdur pek çok antik kenti topraklarında barındıran bir ilimiz. Böyle olunca da o antik kentlerden çıkartılan nadir eserin sergilendiği Burdur Arkeoloji Müzesi de görülmeye değer oluyor. Sagalassos antik kentinde bulunan Çeşme'de yer alan anıt heykeller, dans eden kızlar kabartmaları, 1800 yıllık güneş saati ve diğerleri... Kesinlikle görülmesi gereken bir müze.

  • avatar

    @ozkanoztas424

    Tarihi pergamon ve Likya krallıklarına ait birçok eserin sergilendiği bir müze Müzede özellikle Antalya Müzesi'nde yer almayan sagalassos antik kentinin birçok objesini görmeniz mümkün Genel olarak taşra vilayetlerindeki küçük Müzeler çok zengin olmaz ancak Burdur Müzesi Bunun dışında bir örnek Ayrıca müze görevlileri ve orada çalışanlar gayet ilgili dışarıdan gelen konuklara yönlendirmelerde ve bilgilendirmelerde bulunabiliyorlar şehre dair Tarihi ürünlerde antik çağlara ait birçok Eser olmakla beraber müzenin girişinde görevlinin hemen yanındaki 100 yıllık hala çalışan saat de dikkat çekici Müze sonrasında yürüme mesafesinde Toros lokantasına gitmek tavsiye edilir

  • avatar

    @tubaevren6143

    Küçük ama dolu, sevimli bir müzedir, şehir merkezindedir. Burdur civarındaki antik kentlerden getirilen mermer heykeller, yapı parçaları, üst katta höyüklerden getirilen bazı malzemeler vardır. Bahçede Roma mezar taşları sergilenir. Müze kart geçer. Park yeri yoktur ama ara sokaklarda uygun yer bulunabilir.

  • avatar

    @ozgurayaz2115

    Kibyra, Sagalassos, Kremna ve diğer antik şehirlerden ve göyüklerden toplanan heykellerin, kapların ve madeni paraların olduğu bir müze. Bütünlüğü iyi korunmuş heykeller bulmak mümkün. Tarih sever birisi mutlaka gidip görmeli.

  • avatar

    @neslihankuzgol3709

    Gidiceklere tavsiyem müze kartınız mutlaka olsun kart yoksa internetten müze kart uygulaması indirin çok değil 60 TL alıyorsunuz barkot okutup istediğiniz müzelere giriş kolayca oluyor.roma dönemine ait anıtlar,heykeller var herkülün heykeli Athena heykeli mermerden her detayını düşünüp yapılmış büyülendim sanatına.roma dönemine ait eşyalar var çanaklar,taslar,mutfak gereçleri hafızalarda kalınacak eserler iyi'ki ortaya çıkmış insan gücünü birkez daha görüceksiniz .

  • avatar

    @bulenttahaakkay

    İçeride güzel eserler var. Antalya müzesi ile birlikte gezildiğinde bir döneme ait tarih birikimi hakkında epey bilgi sahibi olunur. Müze aynı zamanda şehrin önemli bir buluşma ve yer tarif lokasyonu. Başka şehirlerden sırf bu müzeyi görmek için Burdur'a gelinir mi derseniz cevap hayır ama ören yerleri ve Antalya müzesi ile birlikte gezildiğinde tatmin edebilir.

  • avatar

    @denizbadem

    Sagalassos ve kybira gibi çevre antik kentlerdeki eserlerin toplandığı bölge müzesi. Sagalassos ziyareti sonrasında kesinlikle ugranmali. Marcus aurelius kolosal heykeli dionysos ve nemesis heykelleri muhteşem. Antoninler cesmesinde bulunan orjinal heykeller burada. Ayrıca heroon anıtında ki dans eden kızlar frizlerinin orijinallerini de görebilirsiniz.

  • avatar

    @cihankahveci

    Müze hakkında hiç bilgim olmadan yol üstü geçerken uğradık içeri girince çok şaşırdım, çok etkilendim. Birçok tanrı ve tanrıça heykeli, muhteşem desenli kül kapları sapasağlam duruyor. Vaktiniz varsa kesinlikle uğrayın. Müze kartla ziyaret ediliyor.

  • avatar

    @laleorukoglu3625

    Burdur günümüzde Antalya, Muğla, Denizli, Afyon ve Isparta illeriyle çevrili olup, antikçağda İsauria, Lykaonia ile doğudan, Pamphylia ile güneyden, Likya ve Karia ile batıdan Firigya ve Galatia ilede kuzeyden çevrili Pisidia antik coğrafyasında bulunmaktadır. Burdur'un tarih öncesi (Prehistorik) geçmişi paleolitik çağlara kadar uzanmaktadır. Daha sonra sırasıyla Neolitik (8000 - 5500) Kalkolitik (5500 - 3200) çağlara ait somut buluntular Hacılar ve Kuruçay kazıları ile ortaya çıkmıştır. İşte böylesine zengin bir prehistorik ve klasik çağlar arkeolojisine sahip Burdurlular 1950 yılların ortasında bir müze oluşturma çabasına girmiş. 1957 - 1960 yılları arasında dört sezon arkeolojik kazılar yapılan Hacılar Höyük ile bütün dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. Bu girişimlerin sonucunda Burdur Müzesi 1963 yılında resmen kurulmuştur. 12 Haziran 1969 yılında Müzenin bulunduğu yerde Şeyh Mustafa veya Küçük Şeyh Bulgur zade Ağa Medresesinin Kütüphane olarak kullanılan Hicri 1239 tarihli Necip Efendi Kütüphanesi ve çevresinde yeni oluşturulan yapılarda Burdur Müzesi insanlığın ve bilim dünyasının hizmetine açılmıştır. Zengin bir arkeolojik potansiyele sahip olan ilimiz kısa bir zaman içerisinde Müzesini geliştirerek ülkemizdeki sayılı müzeler içerisinde belli bir yere gelmiş olmasına rağmen, yerleşim yeri ve sergileme imkanının yetersizliği görülmüş ve 1992 yılında müzenin batı kısmı kamulaştırılarak müzeye dahil edilen alan ile genişleyen müze günün gereksinimine uygun olarak yeni teşhir salonları ve eski eser depoları yapımına 9 Haziran 2001'de Kültür Bakanı Sayın İstemihan TALAY tarafından temeli atılarak başlanmış ve 6 yıl süren revizyon çalışmaları sonunda dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla KOÇ tarafından  7 Temmuz 2006 tarihinde kapılarını ziyaretçi ve bilim dünyasına açmıştır.

  • avatar

    @rmznclktrk2572

    Müze kart ile giriş yapabilirsiniz. Müzede yaklaşık olarak 60.000 eser sergilenmektedir. Sagalossos antik şehrindeki kazılarda bulunan bir çok eser burada sergilenmektedir. Muhakkak ziyaret etmelisiniz. Burdur genelde yol üzeri geçilen bir yer ama müze için şehre girmenizi ve müzeyi ziyaret etmeye değer.

  • avatar

    @muhammeduslupeh2873

    Isparta-Burdur bölgesinde yer alan antik kentlerden çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği müzeye, geniş bir zaman ayırarak gitmenizi öneririm. Müzekart ile giriş yapabiliyorsunuz, gişede bilet alma imkaniniz da var. Ancak gişede bir turnike sisteminin olmayışı eksiklik. Müzenin en dikkat çeken özelliği, sergilenen eserlerin çok iyi ve bir olarak korunmuş olması. Ben, Sagallassos antik kentinde bulunan Antoninler Çeşmesinde yer alan anıt heykellerden ve Heroon tapınağına ait dans eden kızlar frizinden çok etkilendim. Kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir müze.

  • avatar

    @ayse6201

    Burdur müzesi harika idi. Burdur'da olan herkesin mutlaka gidip görmesi incelemesi gerek. Bence tek sorun dıştan dikkat çekmemesi. Çoğu kişi müzeyi kapalı zannediyor, çalıştığı ziyarete açık olduğu hiç belli değil. Belki de yakınlarına daha fazla tabela koymak gerek. Eserlerin muhafaza edildiği alanlar çok iyi. Çalışanlar bu konuda duyarlı. Müzekart ile giriş yapabilirsiniz, yoksa ya da yalnızca 13 tl gibi bir fiyata giriş yaparak müzede kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

  • avatar

    @vecihezamanzama

    Sagalasos'tan sonraki durak mutlaka Burdur Müzesi olmalı. Muhteşem eserleri, hayranlıkla izleyeceğinize eminim. Tek üzüntüm, yanıma bir hatıra alabileceğim bir hediyelik eşya mağazasının olmaması... Aurelius'un ayağının veya Dionisos'un heykelinin minik bir replikasını seve seve alırdım.

  • avatar

    @sevalkochan8291

    Müzede Hacılar höyük, Kuruçay höyük, Höyücek höyük, Sagalassos, Kibyra, Kremna eserleri sergilenmektedir. Sagalassos eserleri özellikle dans eden kızlar firizi favorimdir. Antik kentleri gezdikten sonra müzeye uğramak bütünlük olması açısından güzel olacaktır.

  • avatar

    @ugurtozkoparan

    Burdur Müzesi, Burdur ilindeki höyükler ile antik kentlerde yürütülen araştırmalardan ve satın alma gibi diğer yöntemlerle elde edilen 65.000’e yakın kültür varlığını barındırıyor. Burdur Müzesinin, 2008 yılında "Gezilip Görülmeğe Değer Müze” ödülünü alması bile ne kadar önemli bir miras hazinesini barındırdığını gösteriyor. Müzenin giriş katı; üç kısma ayrılmıştır. Birinci kısımda Sagalassos antik kentinden, ikinci kısımda Kibyra antik kentinden çıkarılan eserler bulunmaktadır. Üçüncü kısımda ise Kremna antik kentinden heykeller yer almaktadır. Müzenin üst katında neolitik, kalkolitik ve tunç çağına tarihlenen toprak kaplar, kandiller, koku şişeleri, tan rı figürünler, takılar, haçlar ve sikkeler sergilenmektedir. Burdur' a yolu düşen herkesin mutlaka en az bir saatini ayırarak Burdur Müzesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum.


  • Künye

    ✅ Müzeler : Burdur Arkeoloji Müzesi
    ✅ Giriş Ücreti : Ücretsiz
    ✅ Yerel Rehber : 16 Değerlendirme
    ✅ Genel Puan : 4.9/5.0

    Çalışma Saatleri

    Pazartesi 08:30 - 19:00
    Salı 08:30 - 19:00
    Çarşamba 08:30 - 19:00
    Perşembe 08:30 - 19:00
    Cuma 08:30 - 19:00
    Cumartesi 08:30 - 19:00
    Pazar 08:30 - 19:00

    İşletmeyi Sahiplenin

    Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.



    Katkı Sağlayanlar

    Müzeler Burdur Arkeoloji Müzesi Burdur Arkeoloji Müzesi +902482331042 Konak, İstasyon Cd. No:4, 15100 Burdur Merkez/Burdur, Türkiye Burdur Arkeoloji Müzesi Burdur Arkeoloji Müzesi hakkında Yerel Rehberler tarafından yazılmış yüzlerce güncel yorum. Burdur Arkeoloji Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ücretler ve daha fazlası burada. ₺₺ TR 37.7196552 30.2862459 True Türkiye Sigara İçilmez Yerel Rehber Nakit, Kredi Kartı
    4.9/5 16