Narlıkuyu Mozaik Müzesi: Silifke bölgesinde bulunan popüler Müzelerden 'den biridir. Bu sayfa Narlıkuyu Mozaik Müzesi hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Narlıkuyu Mozaik Müzesi hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Narlıkuyu Mozaik Müzesi düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. Silifke Bölgesinde daha fazla müze keşfetmek için Silifke sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfayı düzenlemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsiniz.
Bu sayfayı düzenlemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsiniz.
Özellikler






Sıkça Sorulan Sorular
Tüm Yorumlar
4.4
Künye
✅ Müzeler : | Narlıkuyu Mozaik Müzesi |
✅ Giriş Ücreti : | Ücretsiz |
✅ Yerel Rehber : | 10 Değerlendirme |
✅ Genel Puan : | 4.4/5.0 |
Çalışma Saatleri
Pazartesi | 09:00 - 17:00 |
Salı | 09:00 - 17:00 |
Çarşamba | 09:00 - 17:00 |
Perşembe | 09:00 - 17:00 |
Cuma | 09:00 - 17:00 |
Cumartesi | 09:00 - 17:00 |
Pazar | 09:00 - 17:00 |
İşletmeyi Sahiplenin
Bu işletme sizemi ait ? Hemen bize ulaşın ve işletmenizi yönetmeye başlayın.
@nurgultunc4982
Biz hafta içi gittik. Narlıkuyu için yoğunluk yoktu. İlk olarak mozaik çok güzel gerçekten görülmeye değer ve müzeyi kesinlikle görülmeye değer kılan unsuru müze görevlisi. Türkiyenin çok farklı yerlerinde müze gezdim bu kadar ilgili müze görevlisi görmedim. Enfes tek kelimeyle. Mozaikle ilgili size tüm bilgileri veriyor ve gösteriyor da. Eşim bile nazla niyazla gitmişti ama çok memnun kaldı. Tavsiye ederim, müze kartla giriş yapılıyor.
@mesutpolatgil
Enteresan bir yer güzel bilgiler veriyorlar kız kalesi taraflarına gelenlere cennet cehennem mağaraları ardından gelmelerini tavsiye ederim çünkü araları yakın ayrıca Hayriye hanım yerinde tantuni de yiyebilirsiniz
@ismailturan
Zemininde mozaik bulunan bir hamam kalıntısı. Mozaik görülmeye değer. Ama asıl müze görevlisinin nezaketi daha kıymetli. Kültür bakanlığının diğer müzelerin de pek görmediğim bir şekilde canlı anlatım var. Müze görevlisi hamamın özelliklerini çok güzel bir şekilde ifade ediyor. Ziyaretçileri iyi bir şekilde ağırlıyor. Bütün müze görevlilerin bu şekilde olmasını temenni ederim.
@tokaydemir475
Bu müze sayılı mozaik müzelerimizden. Küçük 70/80 metrekare civarındaki bu müzeye karayolundan tepe levhasıyla geçiyorsunuz. Ne var ki devam eden yol ikiye ayrıldığında "ya şundadır ya bunda" oyunuyla yol bulmaya çalışıyorsunuz. Zira 50 cm. lik bir levha var. Üzerine yazı yazmayı unutmuşlar. Bu nasıl bir ciddiyet. Sorumlu yetkili kimse ona iyi uykular dilemek bana görev oldu.
@akinsimsek
Narlikuyu da gozlerden biraz uzaktan kalmış küçük ancak iyi korunmus eski Roma hamming.. mutlaka gorulmeli
@selahattinemrek9010
Yol tepip gelinmesi gereken bir müze değil. Eğer yol üstünde ise ugralinabilir. Bir odadan oluşuyor ve bir mozaik üzerine kurulmuş bir müze.
@onurunsal
Muzekart ile giriş sağlanıyor. Söylenene göre Türkiye'nin en küçük mozaik müzesi. Tek oda şeklinde. Görevli amca çok samimi ve çok duyarlı. Mozaik ile ilgili güzel bir anlatım yaptı. Geçerken uğrayıp 10 dakikanızı ayirabilirsiniz.
@afarukunal4048
Eskiden hamam olan küçük bir yer, keşfedildikten sonra müzeye çevrilmiş. Tabanında bütünlüğünü çoğunlukla korumuş bir mozaik var. Mozaiğin bitişinde ise banyo kısmı var, banyo kısmında seneye bir çalışma daha yapılacakmış. Türkiye'nin en küçük müzesiymiş.
@nihatkarabiber9433
Dünyanın en küçük müzesi olabilir, tek bir odadan ibaret, roma dönemi hamamından bir zemin mozaiği, üç güzeller, mozaik etrafında görevli olr birlikte geziyorsunuz, müze kart geçiyor
@cisemsucu7765
Ziyaret ettiğiniz yerde görüp görebileceğiniz şeylerin fotoğrafını ekledim. Anlam ve önemini de aşağıda paylaşıyorum. Yolunuz düşerse ve müze kartınız varsa tavsiye ederim, bir 5 dakika ziyaret edebilirsiniz. 1975-1976 yıllarında Roma Dönemi hamam yapısına ait mozaik taban bir bina içine alınarak müze oluşturulmuştur. Narlıkuyu Koyu, Antik Çağ ve Bizans Dönemi'nde Cennet-Cehennem’e tapınma ve geziye gelenler için bir deniz kapısı olmuştur. Ortaçağ’da ismi Porto Calamie diye bilinen bu yerleşim yeri görkemli bir hamama sahipti. MS 4'üncü yüzyıla ait bu hamam yapısından bugün sadece su yalağı ile yıkanma bölümündeki taban mozaiği günümüze kadar gelebilmiştir. Bu mozaik müze binası olan yapı içinde korunmaktadır. Doğu Roma İmparatorluk yönetiminde yüksek bir görev sahibi olduğu anlaşılan Poimenios, cennet obruğunun derinliklerinden geçerek Narlıkuyu’daki doğa harikası küçük körfezde denize karışan tatlı su kaynağından yararlanarak bir yunak yaptırmış, tabanını da mozaikle bezetmiştir. Siyah, beyaz ve sarı renkli taşlarla oluşturulmuş mozaikte geometrik, yöresel kuş ve çiçek motifleri ile antik dönemin baş tanrısı Zeus’un üç kızı Aglaia, Thalia ve Euphrosine resmedilmiştir. Zeus’un bu kızları, güzelliği ile ünlü uyum tanrıçası Eurynome’den doğmuştur. Üç kızkardeş Kharites olarak anılır. Bu isim antik Yunanca’da parlaklık, ışıltı ve güzellik anlamına gelen kharis sözcüğünden türetilmiştir. Sanatın her dalının koruyucusu ve insanlarla tanrıların esin kaynağıdırlar. Ayrıca tanrıçaların üzerinde bir yazıt bulunmaktadır. Bu yazıtta; “Ey, dost, bu güzel hamamın suyunun saklı olan kaynağını kimin bulduğunu sorarsan, bil ki o kişi, kutsal adaları dürüst yöneten ve imparatorların da dostu olan Poimenios’ tur ” ifadeleri bulunmakta ve hamamı yaptıran kişinin adını vermektedir.