icon

Harbiye Şelalesi

Hatay’da bulunan Harbiye Şelalesi, sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih edilmesi gereken yerlerden birisi olarak insanların karşısına çıkıyor.

Türkiye’de pek çok güzellik bulunuyor. Ülkemizin her yerinden fışkıran tarihi ve güzel yerler, insanların bu bölgeleri gezmesini ve atmosferin içerisinde kaybolmasını sağlıyor. Ülkemiz, insanlara sunduğu güzel nimetlerle dolu bir yer. Hatay’da yer alan bu şelale de hem hikayesiyle hem de doğal güzelliği ile insanları kendisine çekiyor.

Harbiye Şelalesi

Harbiye Şelalesi, Hatay’da yer alan bir doğal güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Uzun ve geniş bir şelale olan bu yerde insanlar isteğe bağlı olarak yemek yiyebiliyor. Suyun üzerinde yemek yemek, burada tercih edilen bir aktivite. Hatay ilinin Defne ilçesinde bulunan Harbiye Mahallesi’nde yer alan bu şelale, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta olmakta. Vadinin güney kısmından çıkan su kaynağı, Asi Nehri’ne doğru dökülüyor. Ziyaret için belirli bir saat bulunmuyor fakat bölgenin yoğun olduğu saatler genellikle öğlen saatleri olarak karşımıza çıkıyor. Girişin ücretsiz olduğu bu şelalenin oluşumu hakkında net bir bilgi bulunmasa da bu konuda bir efsane yer alıyor.

Harbiye Şelalesi

Anlatılan bilgilere göre Harbiye Şelalesi’nin ilginç bir hikayesi var. Hikayenin başrollerinde Apollon ve Defne adında iki kişi bulunuyor. Apollon, bir gün bu çevrede gezerken Defne adında güzel bir kız ile karşılaşıyor. Bu kızı gördüğünde adeta büyülenmiş gibi olan Apollon, Defne ile biraz sohbet ediyor. Onun sohbetine doyum olmadığını düşünen Apollon onunla beraber olmak, onu kollamak istiyor. Defne ise böyle bir ilişkiye karşı çıkıyor.

Apollon ile Defne arasında bir koşuşturmaca başlıyor. Defne kaçıyor, Apollon kovalıyor fakat daha hızlı koşuyor. Defne sonunda yoruluyor ve yere eğilip toprağa yalvarmaya başlıyor. Toprak anadan koruma isteyen Defne’nin isteği gerçekleşiyor ve Defnenin gövdesi ağaca dönüşürken kolları dal oluyor, saç telleri ise yapraklar olarak yer alıyor.

Apollon, Defne’nin ağaç olduğunu gördüğünde üzülüyor ve ona sarılıp olay yerinden ayrılıyor. Günümüzde halk arasında Defne’nin gözyaşları şelaleden akan sular olarak düşünülüyor.





Yorumlar